• *
 1. Wat is mining?

  “Mining” is het valideren en vastleggen van betalingen in het blockchain netwerk. Oftewel, wanneer er een Bitcoin transactie plaatsvindt, gaan de “miners” ermee aan de slag. Dit zijn computers waarop de blockchain software geïnstalleerd is. Zij controleren aan de hand van de gegevens in het logboek (blockchain) of de transactie valide is en of het al niet eerder is uitgevoerd. Hoe meer computers deze transactie hebben gecontroleerd, hoe duidelijker is het dat deze daadwerkelijk valide is.

   

  Beloning

  Een miner krijgt naast het controleren van de transactie ook nog een ingewikkelde rekensom. Wordt deze opgelost, dan krijgt de miner een beloning in de vorm van bitcoins. Deze bitcoins zijn nieuw en nog niet eerder uitgegeven. Er komen dus nieuwe bitcoins bij. De moeilijkheidsgraad van de rekensom wordt echter steeds groter. Dit zorgt ervoor dat het steeds langer zal duren voordat er weer bitcoins vrijgegeven worden. Naar verwachting zullen er in 2040 alle bitcoins vergeven zijn. Daarna komen er geen nieuwe meer bij.

   

  Kan ik met mijn computer gaan minen?

  In theorie kan dat. Iedereen kan een mining-programma installeren. Maar de beloning is inmiddels al dusdanig laag, dat de stroomkosten vele malen hoger uitvallen. Je kunt dus beter de bitcoins gewoon kopen. Alleen wanneer je een heel serverpark hebt ingericht kan het lonend zijn.

  Pepijn van Rijen
  04-12-2017
  © AboutBitcoins.net; Voor gehele overname van dit bericht dient de redactie / auteur om toestemming te worden gevraagd; gedeeltelijke overname met een link naar het originele bericht op deze site is wel toegestaan. Bij berichten die wij overgenomen hebben wordt duidelijk de link naar het volledige artikel geplaatst. Indien de rechtmatige eigenaar problemen heeft met het geplaatste bericht, neem dan contact met ons op.