1. 'Winklevoss-tweeling eerste bitcoin-miljardairs'

  De Amerikaanse tweeling Tyler en Cameron Winklevoss zijn waarschijnlijk de eerste bitcoinmiljardairs. De broers staken in 2013 elf miljoen dollar in de toen nog volstrekt onbekende cryptomunt.  


  Tegen de huidige koers van meer dan elfduizend dollar (ruim negenduizend euro) zijn de twee volgens The Sydney Morning Herald miljardair.

   

  De Winklevoss-tweeling spande enkele jaren geleden een rechtszaak tegen Facebookoprichter Mark Zuckerberg aan, zij claimden dat hij hun idee voor een sociaal netwerk had gestolen. De rechter gaf hen daar deels gelijk in en kende de broers een schadevergoeding toe van 65 miljoen. Van dat geld kochten de ex-olympische roeiers de digitale munt.

  04-12-2017
  © AboutBitcoins.net; Voor gehele overname van dit bericht dient de redactie / auteur om toestemming te worden gevraagd; gedeeltelijke overname met een link naar het originele bericht op deze site is wel toegestaan. Bij berichten die wij overgenomen hebben wordt duidelijk de link naar het volledige artikel geplaatst. Indien de rechtmatige eigenaar problemen heeft met het geplaatste bericht, neem dan contact met ons op.